LEDENSERVICE & CONTACT

KBO  BEZORGING van Magazine en WegWijzer
Tien keer per jaar ontvangen onze leden het landelijke KBO-PCOB Magazine, aangevuld met de WegWijzer van onze vereniging KBO VELSEN.
Het hieraan verbonden werk is een enorme klus dat alleen uitgevoerd kan worden in een goede organisatie. De verdeling wordt aangestuurd door de heren Jan Jansen en Manus Masteling en de verspreiding geschiedt door ruim veertig leden.
Alle vragen over de bezorging kunt u stellen aan Jan Jansen,
bezorging@kbovelsen.nl of tel. 0255-520036.

Vrijwillig Ouderen Adviseur (VOA):
Heeft u vragen of wilt u advies over bepaalde zaken, dan kan onze
Ouderenadviseur u helpen.
Bel of mail met mevrouw. Olga Leurs, tel. 0255 – 520266 / ouderenadv@kbovelsen.nl
Zij kan u ook helpen bij het vinden van de juiste professionele hulp
via de gemeente Velsen.
Meer informatie vindt u hier.

Belastinghulp:
Deze belastinghulp is bedoeld voor KBO-leden met AOW-uitkering en/of een inkomen tot € 35.000 voor een alleenstaande en voor samenwonenden tot € 50.000. Voor mensen onder deze KBO-norm is de belastinghulp in principe gratis, wel kunnen voor onkosten zoals reiskosten en kopieer- en printkosten maximaal € 15,00 per huishouden in rekening gebracht worden.

In verband met het overlijden in december 2021 van de heer Kolster is er op dit moment geen belastinghulp beschikbaar. Er wordt gewerkt aan vervanging.

Rijbewijskeuringen:
Let op: de wachttijden zijn lang, dus vraag zo’n 5 maanden vóór de einddatum van uw rijbewijs een keuring aan. Dat kan simpelweg via www.regelzorg.nl waarna via uw postcode u de dichtstbijzijnde locatie in beeld krijgt om een afspraak te maken.
Wie geen internet heeft kan een afspraak maken via 088­-23 23 300.
De hele procedure voor het indienen van een gezondheidsverklaring kunt u vinden via deze instructiefilm gezondheidsverklaring.
Toegang met DigiD tot het CBR gaat via toegang tot CBR

Computerhulp:

Iedere donderdagmiddag weer iPad spreekuur in de Adelbertuskerk, hoek Zaanenstraat/Rijksstraatweg. Tijd van 14.00 tot 16.00 uur.
Naast vragen over de iPad kunnen er ook vragen over andere tablets en smartphones beantwoord worden. Algemene vragen over opleiding, internet, wifi, bluetooth, providers en laptops kunnen ook uitgezocht worden.
Voor KBO leden zijn er geen kosten aan verbonden en de koffie staat klaar.
Het is gewenst dat u zich vooraf aanmeldt, waarbij u ook het probleem of uw vraag even vermeldt i.v.m. de indeling. Ton van der Voort, iPad coach, is bereikbaar via telefoon: 06-50517299 of e-mail: a.voort4410@gmail.com
Mocht het spreekuur een keer niet doorgaan dan volgt er een mededeling op de website van de Adelbertusparochie: www.adelbertusparochie.nl

Bovendien is SeniorWeb ook in onze omgeving actief. Elke eerste donderdag van de maand is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur in de Bibliotheek in IJmuiden.
Digitale tips kunt u vinden via SeniorWeb / Thuis online

Kortingsregelingen:
Op de landelijke website vindt u een grote verzameling en wellicht zit daar ook iets voor u bij! Lees meer via deze link:
https://www.kbo-pcob.nl/vereniging/uw-voordeel/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.